Intelligent på tangent

Nu när mina tvåor har världens vackraste handstil och penngreppet sitter, tog jag mig i kragen och bokade tid till skolans datasal. Datasalen är i en annan byggnad än vårt klassrum vilket inte är optimalt, men det går. Om jag har en annan lärare med mig den timmen kan jag skicka över elever efterhand som de skrivit klart på datorn. Men tänk om vi i Paviljongen hade en tio stycken bärbara datorer, det skulle vara något det (hoppas jultomten läser bloggen!).

Jag inspirerades av metoden Intelligent på tangent då jag studerade vid Peffan i Vasa för några år sedan. Vadå för metod, frågar du kanske? Jo Intelligent på tangent, eller IPT som den kallas bland lärare. Den går i stort sett ut på att eleverna jobbar parvis vid en dator. De står vid datorn dels för ergonomins skull och dels för att det är lättare att byta plats då man turas om att skriva.

Förra veckan skrev vi önskningar för år 2015. Idag listade vi vinterord, printade ut texten och tecknade sedan en bild till texten. Nästa vecka skall vi skriva brev till rymdvarelser eftersom vi i Miljö och natur börjat läsa om rymden och kanske de börjar blogga här sedan, stay tuned…

IPT

 

IMG_1217

 

Om Sonja

Klasslärare i Munksnäsenheten 0-6.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Intelligent på tangent

  1. Mia skriver:

    Jultomten läser… Intelligent på tangent är ett träffande namn för ett arbetssätt som egentligen kunde få större spridning. Roligt att ni tagit ibruk det!

Kommentarer inaktiverade.