Teater i Haga

På måndag fick vi i Haga-enheten se en väldigt fin och tankeväckande pjäs, “Olycka och elände” av Teater Taimines Carl Gustav Wentzel. Pjäsen var en enmansföreställning som handlade om en liten pojke, Robin, vars hamster dog och några år senare skilde sig hans föräldrar. Man har rätt att vara ledsen och sörja förändringar i livet, men de kan också leda till nånting positivt. Här får ni ta del av åsikter och tankar om pjäsen av eleverna i åk 5:

“Jag tyckte att pjäsen var bra för att den var rolig men den var också lite sorglig när Robins pappa flyttade bort.”

“Robins hamster dog och sen började han lära sig magi för att inget annat sorgligt skulle hända. Ändå skilde sig hans föräldrar och han trodde först att det var hans fel för att han slarvat med magin.”

“Jag tyckte att den var bra och lite ledsam.”

“Pjäsen var väldigt bra. Skådespelaren kunde spela alla roller galant fast han var ensam och inte hade någon rekvisita. Han fick också publiken bra med.”

“Jag trodde att det skulle ha varit flera än en skådespelare och också rekvisita. Jag tycker inte att det riktigt var teater.”

“Pjäsen fick mig att tänka på och komma ihåg en hund som nu är borta och som jag aldrig ska glömma.”

“Han spelade bra fast han hade många roller och dessutom var berättare. Själva pjäsen var inte världens bästa men inte heller dålig.”

Ha en bra fortsättning på veckan!

Mikaela och eleverna i H5

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.