Lägerskoldagbok

Lägerskoldagbok
av
Heidi Sjövall, åk 6

Dag 1

Dagen startade med att Ronja kom till oss, för hon skulle få skjuts. Vi drog efter oss våra stora resväskor till bilen. Pappa körde oss till skolan. Vid skolan väntade vi först att alla kom. Sedan ställde vi oss vid en kö vid bussen och gick in. Sexorna fick sitta längst bak i bussen, det var roligt. Bussresan tog två och en halv timme och det gick bra, fast det var kokhett i bussen. När vi äntligen kom till Labbnäs så berättade föreståndaren Eva lite regler. Efter att Eva hade berättat allt så gick vi upp till våra rum. Jag delade rum med Elin, Ronja och Sonja. I vårt rum hade alla sovsäck utom jag så flickorna hjälpte mig och bädda. Tiden gick så fort och det blev mat. Till mat var det fisksoppa och bröd. Efter maten skulle alla gå ut. Vi gick genast till stranden och utforska, men det blev ganska kallt så vi gick in i smyg. Sen skulle vi gå till Dragsfjärds kyrka för att göra lite uppgifter. Vägen var inte så lång men den kändes så och vi var jätte trötta.
På kyrkan fick vi uppgifter där vi skulle t.ex. hitta yngsta och äldsta människorna på gravstenarna. Den yngsta vi hittade var en dag gammal. Vi gick också in i kyrkan. Den var helt fin. Efter kyrkbesöket gick vi tillbaka till Labbnäs. På kvällen åt vi kvällsmål och sedan gick vi till våra rum. Klockan tio blev det tystnad.

Dag 2

Jag vaknade klockan 8 och försenade mig från morgonmålet.
På Labbnäs var det jättegod mat. Det var också morgonmålet.
På tisdag skulle Ronja och jag filma en film till i Movie om skogsdagen på iPad. Efter morgonmålet rusade alla upp för att klä sig enligt väder för skogen. Helena, vår guide gav oss små lappar med olika växter på och vi skulle hitta alla växter under dagen. I skogen hittade vi jätte mycket kantareller, en stor plastpåse. Jag filmade mycket video till filmen under dagen. I skogen lagade vi en korvsoppa på trangia.
Efter maten började det klia i ögonen och jag måste gå till Labbnäs med Rymys pappa. Vägen kändes mycket längre än i början och jag var jätte trött. När jag kom till Labbnäs så gick jag och lägga mig. Efter några timmar vaknar jag och går och titta var alla andra är. De är och duschar och duschar bort älgflugor. Efter en tid skall vi i bastun. Vi badar i en tid sedan går vi och simma. Jag bara springer längs med bryggan och hoppar i vattnet. Det är inte alls kallt, 18 grader. På kvällen har Robin ont i tån för han slog den i en rot.
GOD NATT!
Dag 3
Vi vaknar och går och äta morgonmål. På morgonmålet berättar Robert och Klaus att vi ska och dreja och till Amosparken och sporta. Jag är i den gruppen som skall till Amosparken på morgonen. Robin skall inte till Amosparken för att han skulle till läkaren för hans tå var ännu sjuk. I Amosparken spelar vi brännboll, fotboll och handboll. Efter det far vi till en lekpark i närheten. Efter det så for vi till Labbnäs och äta. Robin var i Labbnäs när vi kom. Han har kryckor och hans tå är bruten. Efter maten kommer bussen igen. Den här gången skall vi och dreja. När vi kommer fram är det en tant som visar hur man gör. Så ställer vi oss på ett led. De som är otåliga går ut och hoppa på en trampolin eller går runtomkring på gården. På stället finns även en golfplan. Där finns gräsklippare som rör sig automatiskt med elektricitet. Efter en stund blir det min tur och dreja. Tanten ger mig en lerklump och jag börjar forma en kaffekopp utan öra. Senare på kvällen får vi godis 

Dag 4
Idag ger vi oss mot vikingabyn. Vi stiger upp tidigt på morgonen och packar våra väskor sedan säger vi hejdå till Labbnäs. Bussresan tog ungefär 1 och en halv timme. Vi åkte med färja. I vikingabyn får vi höra lite regler och sen får vi korvsoppa. Efter maten så tittar vi på en liten videosnutt och byter kläder till vikingakläder. Sen far vi upp på berget och steka bröd på öppen eld, det var coolt. Efter att vi bakat vårt bröd så kastar vi yxa. Efter det har vi femkamp. Till femkampen hör det yxkastning, pilbåge, dragkamp, knivkastning och frågesport. Vårt femkampslag hette Vikingafjunarna och motståndarna hette Viking nuts. Senare på kvällen fick vi skjuta upp en sten med katapult. Och sen grillade vi korv. Under kvällen såg vi många fladdermöss.
Dag 5
Jag vaknar till ”God morgon alla vikingar ”. Morgonmålet var gott. Efter det har vi en DÖDSTRÅKIG pratstund om en gammal vikingabåt som hette Alvilda. Efter det åker vi till Labbnäs och tittar om nån glömde något. Emil M glömde sin
SKÄRMMÖSSA men det gjorde inget. Om en stund i bussen så stannar vi och köper glass. I ett huj är vi hemma i kära Kårböle

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.