Självständighetsbalen i Finlandiahuset 3.12

(Förberedelser med Kårböle ÅK4)

Hur kommer det att bli?

Jag tror att i Finlandia balen blir trångt, och det blir svårt att dansa. Så stegen går säkert inte riktigt så som dom ska. Maten är fin och liten,vi kommer och äta små portioner, så vi måste äta tillräckligt innan så vi blir inte så hungriga på festen.

Vi ska skaka hand med Jussi Pajunen, han är Helsingfors borgmestare, och vi måste träna på att skaka hand. Vi ska sjunga sånger i Finlandia huset t.ex. finlands nationalsång på finska och svenska.

Dit kommer en överraskningsartist, den brukar vara en finsk artist. Vi har redan köpt med mamma en klänning till mig och den kommer att vara ljusblå och den har diamanter på midjan. Jag har svarta skor och en svart liten handväska vart det finns en liten ros på sig. Jag ska ännu ha ett halsband och armband som jag måste gå och köpa. Vi var på fredagen och träna för danserna i Munksnäs lågstadieskola och jag träffade mina handbollsvänner. Vi fick ett inbjudningskort från läraren.

På samma dag fick vi en lapp med mycket info om självständighetsbalen. Vi dansar bara början av folkjammaren för den är ganska svår. Jag skriver menun här under:

* Festdryck – Bubblig saft.

* Stänger av bladdeg med rökt ost och rågkross

* Små köttbullar med körsbärstomater i pärtbåt

* Rulltårta med hallon

* Skumgodis med lingon och kardemumma

Det blir intressant att smaka på Skumgodis med lingon och kardemumma, stänger av bladdeg med rökt ost och rågkross. Vi skall uppträda på skolans självständighetslunch, julfesten och i Finlandia huset.

Jag önskar att våra danser går bra. Det kan vara att de blir några fel, för det är första gången som vår klass dansar inför hela skolan och sedan i julfesten var det finns mycket mera människor.

– Anna Wackström, Hoplaxskolan i Kårböle, ÅK4 –

Det ska vara roligt att gå på självständighetsfesten. Vi kan danserna ren bra. Vi ska få fin och god mat av många rätter t.ex. rulltårta och vi ska dricka jordgubsdryk. Jag har ren kläderna som jag fick av Nurmi. På självständighetsfästen kommer det att komma Jussi Pajunen och en sångartist som ingen vet vem det är. Tidigare har det varit Robin, Cheek, Jukkapoika och Anna Abreu. Till självsändighetsfästen är det bara 6 dagar. Jag dansar med Angelica.

– Miro Kiuru, Hoplaxskolan i Kårböle –

Vi får dricka bubblig jordgubbssaft. Vi äter rökt ost, små köttbullar med körsbärstomater i pärtbåt och till efterätt rulltårta med hallon och skumgodis med lingon och kardemumma. Till Finlandiahuset kommer en överaskningsartist. Jag vet inte alls vem det är. På festmorgonen måste jag vakna jätte tidigt, för jag måste hinna laga håret och kläderna bra. Och så att jag inte blir försen! Jag ska ha någon fin klänning, jag ska berätta senare hurdan. Jag ska ha nån slags klackskor.

Kanske något smycke. Det blir intressant att smaka på maten i Finlandiahuset. Det är säkert trångt i Finlandiahuset, så det blir svårt att dansa. Jag hoppas ändå att dansen går bra! På morgonen skall jag gå till skolan och sen åker vi med bussen till Finlandiahuset, dår måste vi vänta jätte länge, men sen får vi dansa! Jag har nu fått min klänning, den är svartvit. Jag skall ha svarta klackskor och en guldfärgad handväska. Jag ska ha Matilda som par i danserna. Vi byter par i alla danser utom mignon, rockenroll och folk-jammare. Vi kommer inte att dansa hela folk-jammare, utom bara början av den.

– Liisa Holvas, Hoplaxskolan i Kårböle –

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.