ALLSÅNG MED DAGENS JUBILAR

Efter förra årets allsång för klasserna 1-6 ändrades konceptet i år så, att årskurs 1-3 och 4-6 hade skilda allsångsträffar.

Sagt och gjort: En smällkall tisdagsmorgon, 19.1, tog eleverna från Toppan, Munksnäs och Haga sig långt norrut, ända till Kårböle. Där samlades vi i Kårböle-salen. Ja, det är faktiskt vår gymnastiksals officiella namn. Det var dags för allsång för eleverna i årskurs 4-6.

Eleverna från de olika enheterna presenterade de olika allsångerna. Vi började med låten Tillsammans, som det visade sig att vi övat två olika versioner av. Så vi tog den två gånger. Sen blev det Nej, se det snöar. Fortfarande var stämningen lite avvaktande.

Så småningom blev det rock´n´roll, instrument och allmänt högre volym. Och senast vid sista låten Diggiloo, Diggiley, landsplågan från 80-talet, lyfte taket.

Men det var inte allt; Maestro själv, Tom, eller Tom E som han också kallas för att inte förväxlas med alla andra Tom i Hoplaxskolan, hade fyllt jämna år. Så hela salen sjöng och utropade ett fyrfaldigt leve för honom.

Vad uttrycket ”fylla jämna år” i det här fallet innebär förtäljer inte historien. Det får ni luska fram i ert kollegium.

-Robert

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.