Våra viktiga traditioner

Efter vattenkriget paint

I Sockenbacka har vi några väldigt viktiga traditioner. Jo julfest och lucia, vårfest och vårutfärd, men de två som vi tycker är roligast av alla är spelkväll och vattenkrig!

Till spelkvällen bjuder vi mammorna och papporna (eller någon annan vuxen) men syskonen får bli hemma. Den kvällen är bara för vår klass! (dessutom tycker vi att det är ganska mysigt att någon gång ha mamma och/eller pappa för oss själva en kväll). Man ska gärna tag med sig ett bordspel eller pussel eller spelkort. Johannas uppgift är att poppa massor med popcorn och se till att det finns saft åt alla törstiga. Sedan spelar vi! Nödvändigtvis spelar man inte så mycket med sin egen mamma utan kanske med kompisens pappa men roligt är det i varje fall!

Men t.o.m. ännu roligare är vattenkriget! Då väljer vi en dag som vi vet att kommer att bli varm och solig. En lektion går ut på att vi springer omkring på skolgården, fyller våra vattenbössor, flaskor och (rena) vatenkannor och försöker göra alla så våta som möjligt! Lärarinnan Johanna brukar vattna sina små blommor till elever med att till sist hälla vatten på dem. Vattnet är varmt och svettigt blir det men efteråt byter alla till sköna varma kläder och våta kläderna hänger på tork ute i vårsolen.

Hälsningar från Sockis-gänget & Johanna

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.