Arbis lyfter fram våra små poeter

Lagom till jul ges en diktantologi ut i vår skola. Det ska också bli en utgivningsfest som eleverna själva, föräldrarna och personalen bjuds in till.

Helsingfors Arbis  har initierat diktprojekt och slutprodukten blir en diktantologi där alla elever i åk 1–6 ska medverka med en egen dikt. Boken blir omfattande – med enheter i Haga, Munksnäs, Kårböle och Sockenbacka handlar det om 350 elever. Grovjobbet i klasserna gör Arbis timlärare, författaren  Jolin Slotte. I samarbete med lärarna jobbar hon med dikter, både individuellt och i grupp, i varje klass. Boken inbjuder också till interaktion – läsaren får själv färglägga de bilder som bildkonstlärare Jonas Grundvall jobbar fram tillsammans med eleverna.

Diktantologin utkommer lagom till Finlands 99:e självständighetsdag. Projektet har fått understöd av Svenska Kulturfonden och Stiftelsen Tre smeder. Arbis och Holplaxskolan bidrar med lärarkostnaderna. Är man intresserad av antologin kan man kontakta pamela.granskog@arbis.hel.fi. Läs lite mer på HBL-bloggen via den här länken.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.